dżem galaretowaty z czerwonej porzeczki

20 min
5 porcji
Galaretowaty dżem z czerwonej porzeczki
HandmadePictures, stock.adobe.com
0

Niesamowity przepis na pyszne i zdrowe przygotowanie na zimę! Jagody pozostają nienaruszone, a syrop ma czas na wystarczające zagęszczenie. Trzymam galaretowaty dżem z czerwonej porzeczki na wypadek kapryśnych gości. Przysmak jest podziwiany przez wszystkich!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń porzeczki z gałązek, opłucz i umieść na patelni o odpowiedniej wielkości.

Zagotuj wodę z cukrem, gotuj przez 5 minut.

Wlej syrop do garnka z jagodami i gotuj przez 5 minut po ugotowaniu.

Włóż gorący dżem do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy