ostry squash na zimę

30 min
8 porcji
Pikantny Kabaczek na zimę
ld1976, stock.adobe.com
0

Ten przepis podaje proporcje na słoik o pojemności 3 litrów. Zamykam ostry squash z całą strąkiem pieprzu. Więc przekąska nie jest zbyt gorąca. Jeśli zdecydujesz się pokroić paprykę, Dodaj nie więcej niż dwa do trzech kawałków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czerwoną paprykę i Kabaczek.

Obierz czosnek i pokrój na duże kawałki.

Na dnie przygotowanego słoika umieść czosnek, przyprawy i całą ostrą paprykę.

Włóż Kabaczek do słoika. Potrząśnij kilka razy, aby warzywa były gęstsze.

Wlać do góry wrzącą wodą, przykryć i odstawić na 30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i gotuj przez 3 minuty.

Wlej ocet i gorącą marynatę do słoika z squashem. Zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy