Ten przepis podaje proporcje na słoik o pojemności 3 litrów. Zamykam ostry squash z całą strąkiem pieprzu. Więc przekąska nie jest zbyt gorąca. Jeśli zdecydujesz się pokroić paprykę, Dodaj nie więcej niż dwa do trzech kawałków.
Składniki
- Patisson - 1,8 kg
- ostra czerwona papryka - 1 strąk
- czosnek - 3 ząbki
- ziele angielskie - 3 groszek
- liść laurowy - 2 kawałki
- cukier - 3 art.
- sól - 4 art.
- ocet jabłkowy - 80 ml
- woda (filtrowane) – 1,8 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz czerwoną paprykę i Kabaczek.
Obierz czosnek i pokrój na duże kawałki.
Na dnie przygotowanego słoika umieść czosnek, przyprawy i całą ostrą paprykę.
Włóż Kabaczek do słoika. Potrząśnij kilka razy, aby warzywa były gęstsze.
Wlać do góry wrzącą wodą, przykryć i odstawić na 30 minut.
Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i gotuj przez 3 minuty.
Wlej ocet i gorącą marynatę do słoika z squashem. Zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy