Ten przepis podaje proporcje na słoik o pojemności 3 litrów. Zamykam ostry squash z całą strąkiem pieprzu. Więc przekąska nie jest zbyt gorąca. Jeśli zdecydujesz się pokroić paprykę, Dodaj nie więcej niż dwa do trzech kawałków.
Składniki
- Patisson - 1,8 kg
 - ostra czerwona papryka - 1 strąk
 - czosnek - 3 ząbki
 - ziele angielskie - 3 groszek
 - liść laurowy - 2 kawałki
 - cukier - 3 art.
 - sól - 4 art.
 - ocet jabłkowy - 80 ml
 - woda (filtrowane) – 1,8 l
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz czerwoną paprykę i Kabaczek.
Obierz czosnek i pokrój na duże kawałki.
Na dnie przygotowanego słoika umieść czosnek, przyprawy i całą ostrą paprykę.
Włóż Kabaczek do słoika. Potrząśnij kilka razy, aby warzywa były gęstsze.
Wlać do góry wrzącą wodą, przykryć i odstawić na 30 minut.
Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i gotuj przez 3 minuty.
Wlej ocet i gorącą marynatę do słoika z squashem. Zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy