solanka warzywna z grzybami i kapustą na zimę

2 godz. 30 min.
8 porcji
Solanka warzywna z grzybami i kapustą na zimę
0

Jeśli kochasz mieszankę, ale nie lubisz jej gotować-proponuję zaopatrzyć się raz na przyszłość. Taka mieszanka warzywna z kapustą i grzybami w małych słoikach zachwyci całą zimę i cały rok. Nie musisz za każdym razem robić wszystkiego od nowa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj grzyby przez 15 minut we wrzącej wodzie i pokrój.

Losowo posiekaj wszystkie warzywa na mieszance.

Wymieszaj razem i zetrzyj je solą, cukrem i masłem.

Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez godzinę na małym ogniu.

Dodaj grzyby i sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejną godzinę.

Wlej ocet, wymieszaj i zwiń mieszankę do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy