półfabrykaty na zimę
 09.02.2023
sok z czerwonej porzeczki w sokowirówce na zimę
 1 godz. 0 min.
 10 porcji
Odkąd pamiętam, mama gotowała sok z czerwonej porzeczki w sokowirówce. Magiczny zapach unosił się w domu przez cały dzień. W jakiś cudowny sposób ostatnia puszka nigdy nie była pełna, więc została schłodzona i podana tego samego dnia na kolację.
Składniki
- czerwona porzeczka - 3 kg
 - cukier - 1 kg
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usuń porzeczki z gałązek i spłucz pod bieżącą wodą.
Umieść jagody w specjalnej komorze i posyp cukrem.
Wlej wymaganą ilość wody do odpowiedniej Komory.
Umieść sokowirówkę na ogniu i gotuj, aż jagody oddadzą cały sok.
Wlej sok do czystych słoików i zwiń.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy