sok z czerwonej porzeczki w sokowirówce na zimę

1 godz. 0 min.
10 porcji
Sok z czerwonej porzeczki w sokowirówce na zimę
Mikhail, stock.adobe.com
0

Odkąd pamiętam, mama gotowała sok z czerwonej porzeczki w sokowirówce. Magiczny zapach unosił się w domu przez cały dzień. W jakiś cudowny sposób ostatnia puszka nigdy nie była pełna, więc została schłodzona i podana tego samego dnia na kolację.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń porzeczki z gałązek i spłucz pod bieżącą wodą.

Umieść jagody w specjalnej komorze i posyp cukrem.

Wlej wymaganą ilość wody do odpowiedniej Komory.

Umieść sokowirówkę na ogniu i gotuj, aż jagody oddadzą cały sok.

Wlej sok do czystych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy