Szprot w sosie pomidorowym na zimę

1 godz. 30 min.
3 porcje
Szprot w sosie pomidorowym na zimę
0

Lubisz konserwy rybne? Wtedy wiesz dokładnie, jak trudno jest znaleźć idealną markę, która zachwyci składem, smakiem, ceną i dostępnością. Ale jest prostsze rozwiązanie-ugotuj szprot w sosie pomidorowym w domu. Jest to o wiele łatwiejsze niż mogłoby się wydawać na początku!

Składniki

  • Szprotawa - 500 g
  • marchew - 2 kawałki
  • pomidory - 1 kg
  • cebula - 1 rzecz
  • liść laurowy - 2 kawałki
  • sól - 1 łyżeczka
  • cukier - 1 łyżeczka
  • Olej roślinny - 30 ml
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż na oleju do miękkości.

Przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa, wlej do smażenia i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

Dodaj obrany szprot i pozostałe składniki.

Dusić obrabiany przedmiot przez kolejne 20 minut i włożyć do czystych, suchych słoików.

Sterylizuj je przez kolejne 15 minut w dowolny sposób i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy