keczup z tarniny na zimę

55 min
8 porcji
Keczup z tarniny na zimę
anna_andre, stock.adobe.com
0

Rzadko kupuję sosy i keczupy, ponieważ jestem przyzwyczajony do samodzielnego gotowania według własnych upodobań. Dziś podzielę się z wami ulubionym przepisem na niezwykły keczup z tarniny. W naszej rodzinie jest bardzo popularny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj bazylię, pomidory i obraną cebulę.

Pokrój ostrą paprykę wzdłuż, obierz nasiona i posiekaj.

Umyj śliwki, zalej zimną wodą i gotuj przez 15 minut po ugotowaniu.

Ostudzić, wrzucić do durszlaka i przetrzeć przez sito, aby usunąć skórki i pestki.

Wymieszaj powstałą masę z ostrą papryką, pomidorami, bazylią, cebulą i wodą. Gotuj przez 20 minut.

Dodaj sól, cukier, przyprawy, czosnek przepuszczony przez prasę i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i włóż do wysterylizowanych słoików. Zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy