solanka z kurkami i kapustą na zimę

1 godz. 10 min.
4 porcje
Solanka z kurkami i kapustą na zimę
0

Wraz ze standardowymi piklami proponuję zwinąć kilka słoików pełnej gotowej mieszanki na zimę. Na przykład z kapusty z kurkami. Smaczny i aromatyczny, będzie doskonałą bazą do przygotowywania bardziej złożonych potraw lub samodzielnej przekąski.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj cebulę i marchewkę w blenderze, usmaż na oleju i dodaj posiekaną kapustę.

Dusić warzywa do połowy ugotowane i dodać sól i przyprawy.

Osobno podsmaż pokrojone kurki i wymieszaj z warzywami.

Rozcieńczyć pomidora wodą i wlać tam.

Dusić mieszankę przez kolejne pół godziny na małym ogniu i zwinąć w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy