Nigdy nie byłem fanem Oliviera. Dla mnie nie ma nic smaczniejszego niż sałatki bez majonezu. Dlatego radzę ci przepis na tę sałatkę. Lekka sałatka z awokado i świeżych warzyw jest przyjemna w połączeniu z krewetkami lub łososiem i do jedzenia na każdy posiłek.
Składniki
- awokado - 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 6 sztuk
- jaja przepiórcze - 3 kawałki
- musztarda Dijon - 1 art. l
- sok z cytryny - 2 art. l
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj awokado. Oddziel go od kości i pokrój w plasterki.
Jajka wstępnie ugotować, zdjąć skorupkę i pokroić w plasterki.
Pokrój pomidory koktajlowe na pół.
Połącz wszystkie składniki w salaterce. Dodaj sok z cytryny, musztardę, sól i przyprawy do smaku. Wszystko dobrze wymieszaj i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy