Wiele osób unika rzodkiewki, ponieważ nie lubią jej smaku i goryczy. Spróbuj zrobić sałatkę z rzodkiewką arbuzową. Piękne warzywo o jasnym miąższu zaskakuje soczystością i słodkawym smakiem. Mój domowy ten przepis jest po prostu uwielbiany.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 200 g
- rzodkiewka (arbuz) – 100 g
- ogórki - 2 kawałki
- seler (łodygi) – 100 g
- sałata - 150 g
- Sezam - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sok z cytryny - 2 CZ. l.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól morska - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę, ogórki, rzodkiewkę i seler.
Sezam suszyć przez kilka minut na patelni.
Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.
Wszystko wymieszaj, sól, pieprz, dopraw sokiem z cytryny i olejem.
Połóż sałatkę na talerzu i posyp sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy