półfabrykaty na zimę
26.04.2023
gęsta galaretka-pięć minut czerwonej i białej porzeczki
45 min
4 porcje
Porzeczka jest dobra, ponieważ wszystkie jej rodzaje doskonale łączą się w dowolnych kombinacjach i proporcjach. A taka gęsta galaretka z czerwonej i białej porzeczki byłaby doskonałym potwierdzeniem mojego oświadczenia. Ponadto doskonale gęstnieje. Porzeczka jest ogólnie jedną z najlepszych jagód do galaretki.
Składniki
- czerwona porzeczka - 700 g
- biała porzeczka - 700 g
- cukier - 1 kg
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oderwij porzeczki z gałązek i przepuść oba rodzaje przez maszynę do mięsa.
Dodaj cukier i zagotuj obrabiany przedmiot.
Gotuj przez 30-35 minut na małym ogniu, aż będzie gęsty.
Wrzuć galaretkę do wysterylizowanych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy