kompot z jabłek i porzeczek w puszkach

40 min
4 porcje
Kompot z jabłek i porzeczek w puszkach
marketlan, stock.adobe.com
0

Nie przepadam za jednoskładnikowymi kompotami w puszkach. Mieszanki owoców i jagód są znacznie ciekawsze, a nawet jaśniejsze w Kolorze. Dziś oferuję tę opcję z jabłkami i dwoma rodzajami porzeczek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka, opłucz porzeczki i włóż wszystko do sterylnych słoików.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 10 minut.

Odcedź, ponownie zagotuj, ponownie napełnij słoiki i pozostaw na kolejne 10 minut.

Powtórz poprzedni krok, ale przed ostatnim napełnieniem dodaj cukier do wody, a następnie natychmiast zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy