Jeśli często suszysz klopsiki w piekarniku i nie wiesz, co z tym zrobić – mam rozwiązanie. I jest genialny w swojej prostocie-piecz bułkę w boczku. Ten hack życia działa zawsze i z każdym rodzajem mięsa. Opowiadam!
Składniki
- wieprzowina (polędwica) – 1 kg
- boczek - 10 paski
- czosnek - 5 ząbki
- majeranek - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kawałek wieprzowiny, rozwiń w warstwę jak książkę i posyp przyprawami i posiekanym czosnkiem.
Zwinąć ciasną bułkę i zawinąć w paski boczku. Możesz zawiązać nić.
Wyślij bułkę do piekarnika na godzinę w temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy