Przekąski mięsne są teraz u szczytu popularności. Mogą pochodzić z różnych rodzajów mięsa, z dodatkami i bez. Lubię chipsy z kurczaka i zwykle robię je samodzielnie w domu. Aby to zrobić, potrzebujesz suszarki elektrycznej i trochę wolnego czasu.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 kg
- sos sojowy - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- kozieradka - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz filet z kurczaka, dokładnie osusz ręcznikiem papierowym i włóż do zamrażarki na pół godziny.
Pokrój mięso na cienkie plasterki i włóż do miski.
Dodaj sos sojowy, sól, przyprawy i dobrze wymieszaj.
Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 12 godzin.
Ułóż kawałki kurczaka na tacach suszarki elektrycznej.
Suszyć przez 5-6 godzin w temperaturze 70 stopni. Co 2 godziny zalecam wymianę TAC w miejscach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy