przekąski 19.06.2023

chipsy z kurczaka w domu

6 godz. 15 min.
4 porcje
Chipsy z kurczaka w domu
Taborisova, stock.adobe.com
0

Przekąski mięsne są teraz u szczytu popularności. Mogą pochodzić z różnych rodzajów mięsa, z dodatkami i bez. Lubię chipsy z kurczaka i zwykle robię je samodzielnie w domu. Aby to zrobić, potrzebujesz suszarki elektrycznej i trochę wolnego czasu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz filet z kurczaka, dokładnie osusz ręcznikiem papierowym i włóż do zamrażarki na pół godziny.

Pokrój mięso na cienkie plasterki i włóż do miski.

Dodaj sos sojowy, sól, przyprawy i dobrze wymieszaj.

Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 12 godzin.

Ułóż kawałki kurczaka na tacach suszarki elektrycznej.

Suszyć przez 5-6 godzin w temperaturze 70 stopni. Co 2 godziny zalecam wymianę TAC w miejscach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy