Włóż mięso i grzyby do lodówki, ponieważ ugotujemy julienne z bakłażana. Wierz lub nie, ale wielu, po wypróbowaniu tej wersji Dania, uważa ją za znacznie smaczniejszą niż oryginał. Proponuję przygotować przekąskę i wyciągnąć własne wnioski.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażany w drobną kostkę i zalej osoloną wodą przez 10 minut.
Wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Podsmaż cebulę na maśle, aż będzie przezroczysta.
Dodaj bakłażana i gotuj przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj śmietanę, sól, przyprawy i gotuj wszystko razem przez 10 minut.
Osobno na suchej patelni podsmaż mąkę na złoty kolor.
Wlej mąkę na patelnię z pieczonymi warzywami i wymieszaj.
Włóż obrabiany przedmiot do natłuszczonych garnków i posyp startym serem.
Piecz przez 10 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.