przekąski 26.06.2023

julienne z bakłażana

40 min
2 porcje
Julienne z bakłażana
Lev, stock.adobe.com
0

Włóż mięso i grzyby do lodówki, ponieważ ugotujemy julienne z bakłażana. Wierz lub nie, ale wielu, po wypróbowaniu tej wersji Dania, uważa ją za znacznie smaczniejszą niż oryginał. Proponuję przygotować przekąskę i wyciągnąć własne wnioski.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażany w drobną kostkę i zalej osoloną wodą przez 10 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz pod bieżącą wodą.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Podsmaż cebulę na maśle, aż będzie przezroczysta.

Dodaj bakłażana i gotuj przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj śmietanę, sól, przyprawy i gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Osobno na suchej patelni podsmaż mąkę na złoty kolor.

Wlej mąkę na patelnię z pieczonymi warzywami i wymieszaj.

Włóż obrabiany przedmiot do natłuszczonych garnków i posyp startym serem.

Piecz przez 10 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy