W piątkowy wieczór przygotuj bułkę pita z łososiem i wstaw do lodówki na całą noc. Do sobotniego śniadania przekąska będzie miała czas na dobre namoczenie i będzie szczególnie smaczna. Podawaj z filiżanką aromatycznej herbaty i sałatką ze świeżych warzyw.
Składniki
- łosoś (małosolna) – 250 g
- ser śmietankowy - 150 g
- Zieleń - do smaku
- Pita (cienki) – 1 liść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój łososia w długie plastry.
Opłucz warzywa, strząśnij z wilgoci i drobno posiekaj.
Połóż chleb pita na stole i posmaruj serem śmietankowym.
Posyp ziołami i ułóż łososia.
Zwiń rolkę, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2-4 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy