przekąski 12.06.2023

Żydowskie kanapki ze szprotami

15 min
6 porcji
Żydowskie kanapki ze szprotami
Anzhela, stock.adobe.com
0

Przepyszne danie w pośpiechu. Świetna opcja, jeśli niespodziewanie przybyli goście lub po prostu chcieli zjeść smaczną przekąskę. Szybko przygotowują żydowskie kanapki ze szprotami. Ogórek może być używany świeży lub marynowany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Chleb lekko zrumienić na suchej patelni po obu stronach.

Ostudzić i dobrze natrzeć każdy kawałek czosnkiem.

Jajka na twardo obierz i zetrzyj.

Dodaj topiony ser, sól, mielony pieprz, majonez, musztardę i mieszaj, aż będzie gładka.

Obficie posmaruj każdą kromkę chleba półfabrykatem jajeczno-serowym.

Na wierzch ułóż pokrojony w plasterki ogórek i szproty.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy