Kapusta morska jest bardzo prosta w przygotowaniu pysznej sałatki. Wystarczy dodać aromatyczny sos czosnkowo-sezamowy. To najłatwiejszy i najszybszy przepis. Używam go często, gdy muszę szybko podać coś lekkiego.
Składniki
- kapusta morska (marynowane) – 350 g
- czosnek - 2 ząbki
- Skórka z cytryny - 0,5 łyżeczka
- Sezam - 1 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- cukier - 0,5 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Sezam lekko wysusz na patelni i zmiel w blenderze.
Dodaj skórkę, sok z cytryny, cukier, sól, olej i czosnek przepuszczony przez prasę. Dobrze wymieszaj.
Wyciśnij kapustę morską z nadmiaru płynu i wymieszaj z przygotowanym dressingiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy