Często gotuję różne pasztety iz tego powodu udało mi się wypróbować wiele ciekawych przepisów. Wśród moich ulubionych jest pasztet z wątróbki z indyka ze śmietaną. Okazuje się niezwykle delikatny, soczysty i pachnący. Polecam koniecznie spróbować!
Składniki
- wątróbka z indyka - 500 g
- szalotka - 100 g
- śmietana - 150 ml
- masło - 50 g
- gałka muszkatołowa - na czubku noża
- sól - do smaku
- woda - 1 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wątrobę z indyka, zalej wodą i gotuj przez 30 minut.
Połóż wątrobę na talerzu i odłóż na bok do ostygnięcia.
Szalotki obrać i drobno posiekać.
Roztop masło na patelni, ułóż szalotki i smaż, aż będą przezroczyste.
Umieść wątrobę z indyka i smażoną cebulę w misce blendera.
Dodaj śmietanę, gałkę muszkatołową, sól i zmiel na gładką masę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy