przekąski 05.07.2023

pasztet z wątróbki z indyka ze śmietaną

45 min
2 porcje
Pasztet z wątróbki z indyka ze śmietaną
klio_l, stock.adobe.com
0

Często gotuję różne pasztety iz tego powodu udało mi się wypróbować wiele ciekawych przepisów. Wśród moich ulubionych jest pasztet z wątróbki z indyka ze śmietaną. Okazuje się niezwykle delikatny, soczysty i pachnący. Polecam koniecznie spróbować!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątrobę z indyka, zalej wodą i gotuj przez 30 minut.

Połóż wątrobę na talerzu i odłóż na bok do ostygnięcia.

Szalotki obrać i drobno posiekać.

Roztop masło na patelni, ułóż szalotki i smaż, aż będą przezroczyste.

Umieść wątrobę z indyka i smażoną cebulę w misce blendera.

Dodaj śmietanę, gałkę muszkatołową, sól i zmiel na gładką masę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy