Kanapki z łososiem, awokado i twarogiem to prosta i szybka przekąska, w której składniki idealnie się ze sobą harmonizują. Wybierz dla nich awokado o średnim stopniu dojrzałości, niedojrzały owoc jest twardy i może być gorzki, a przejrzały wręcz przeciwnie – zbyt miękki.
Składniki
- chleb - 2 plasterki
- łosoś (wędzony) – 70 g
- awokado - 1 rzecz
- ser twarogowy - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Kawałki chleba żytniego lub pszennego posmarować twarogiem.
Awokado oczyść i usuń pestkę. Połówki awokado pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na kanapkach i dodać paprykę. Możesz również skropić awokado sokiem z cytryny.
Pokrój wędzonego łososia na małe kawałki i ułóż na awokado.
Połóż na rybie świeże warzywa i podawaj przystawkę. Jeśli kanapki będą przechowywane przez jakiś czas, lepiej przykryć je folią spożywczą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy