Gruziński kawior z bakłażana na zimę

1 godz. 20 min.
4 porcje
Kawior z bakłażana w stylu gruzińskim na zimę
Fanfo, stock.adobe.com
0

W różnych odmianach kawior z bakłażana znajduje się w różnych kuchniach, w których popularne są dania warzywne. Dziś chcę podzielić się niezwykłym gruzińskim przepisem. Okazuje się, że jest jeszcze bardziej aromatyczny i pikantny niż zwykle – przyjemność.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Bakłażany pokrój losowo i smaż na złoty kolor.

Przełóż je przez maszynę do mięsa ze wszystkimi innymi obranymi warzywami.

Dodaj masło, sól i cukier i gotuj kawior przez 40 minut.

Dodaj posiekany czosnek, zioła, przyprawy i ocet i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

Zwiń kawior w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy