W różnych odmianach kawior z bakłażana znajduje się w różnych kuchniach, w których popularne są dania warzywne. Dziś chcę podzielić się niezwykłym gruzińskim przepisem. Okazuje się, że jest jeszcze bardziej aromatyczny i pikantny niż zwykle – przyjemność.
Składniki
- bakłażany - 1 kg
- pomidory - 600 g
- ostra czerwona papryka - 400 g
- czosnek - 150 g
- kolendra - 1 pęczek
- bazylia - 1 pęczek
- Olej roślinny - 120 ml
- sól - 30 g
- cukier - 40 g
- chmiel-suneli - 1 art.
- ocet - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Bakłażany pokrój losowo i smaż na złoty kolor.
Przełóż je przez maszynę do mięsa ze wszystkimi innymi obranymi warzywami.
Dodaj masło, sól i cukier i gotuj kawior przez 40 minut.
Dodaj posiekany czosnek, zioła, przyprawy i ocet i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Zwiń kawior w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy