W różnych odmianach kawior z bakłażana znajduje się w różnych kuchniach, w których popularne są dania warzywne. Dziś chcę podzielić się niezwykłym gruzińskim przepisem. Okazuje się, że jest jeszcze bardziej aromatyczny i pikantny niż zwykle – przyjemność.
Składniki
- bakłażany - 1 kg
 - pomidory - 600 g
 - ostra czerwona papryka - 400 g
 - czosnek - 150 g
 - kolendra - 1 pęczek
 - bazylia - 1 pęczek
 - Olej roślinny - 120 ml
 - sól - 30 g
 - cukier - 40 g
 - chmiel-suneli - 1 art.
 - ocet - 2 art.
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Bakłażany pokrój losowo i smaż na złoty kolor.
Przełóż je przez maszynę do mięsa ze wszystkimi innymi obranymi warzywami.
Dodaj masło, sól i cukier i gotuj kawior przez 40 minut.
Dodaj posiekany czosnek, zioła, przyprawy i ocet i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Zwiń kawior w wysterylizowane słoiki.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy