
Jedyny tradycyjny przepis na gulasz po prostu nie istnieje, ponieważ jest to regionalne danie ludowe. Dlatego lubię ciągle próbować nowych i nowych opcji. I dzielić się z wami najlepszymi znaleziskami! Na przykład ten przepis w sosie pomidorowo-śmietanowym w doniczkach.
Składniki
- wołowina - 500 g
- cebula - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- śmietana - 2 art.
- Pasta pomidorowa - 2 art.
- mąka - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- bulion mięsny - 300 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mięso na średnie kawałki, dopraw i ułóż w garnkach.
Drobno posiekaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.
Dodaj mąkę, wymieszaj i po minucie dodaj koncentrat pomidorowy ze śmietaną.
Gotuj warzywa przez kolejną minutę i wyślij do mięsa.
Wlej trochę bulionu do garnków i piecz je przez godzinę w 180 stopniach, a kolejne półtora w 140.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy