pomidory z rzodkiewką na zimę

2 godz. 0 min.
3 porcje
Pomidory z rzodkiewką na zimę
0

Zwijając warzywa na zimę, najlepiej wymieszać kilka składników jednocześnie w jednym słoiku. Po pierwsze, w ten sposób zdobywają od siebie smaki i aromaty. Po drugie, nie będzie tego problemu, gdzie umieścić wiele dużych rozpoczętych puszek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ułóż rzodkiewkę, pomidory, koperek, czosnek i paprykę w sterylnych słoikach, które zostały losowo pokrojone w plastry lub kostki.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw do ostygnięcia pod pokrywkami.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej cukier i sól i ponownie zagotuj.

Wlej ocet, wymieszaj i zalej marynatą warzywa. Zakasać.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy