Zwijając warzywa na zimę, najlepiej wymieszać kilka składników jednocześnie w jednym słoiku. Po pierwsze, w ten sposób zdobywają od siebie smaki i aromaty. Po drugie, nie będzie tego problemu, gdzie umieścić wiele dużych rozpoczętych puszek.
Składniki
- pomidory - 1.5 kg
- rzodkiewka - 2 kawałki
- koperek - 3 parasol
- czosnek - 6 ząbki
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- woda - 1.5 L
- cukier - 4 art.
- ocet - 3 art.
- Sol - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ułóż rzodkiewkę, pomidory, koperek, czosnek i paprykę w sterylnych słoikach, które zostały losowo pokrojone w plastry lub kostki.
Zalej wrzącą wodą i pozostaw do ostygnięcia pod pokrywkami.
Odcedź tę wodę, dodaj do niej cukier i sól i ponownie zagotuj.
Wlej ocet, wymieszaj i zalej marynatą warzywa. Zakasać.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy