przekąski 10.02.2022

sfermentowana marchewka po koreańsku

15 min
8 porcji
Sfermentowana marchewka po koreańsku
Elenglush, stock.adobe.com
0

To nie tylko smaczna, ale także zdrowa przekąska. Nie jest przygotowywany tak szybko, jak jesteśmy przyzwyczajeni, ale smak okazuje się zupełnie inny. Ponieważ marchewki są trudne do fermentacji, pamiętaj o dodaniu solanki z kiszonych ogórków lub kapusty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj sól, curry, zmielony czarny i czerwony pieprz, dobrze rozgnieć rękami.

Wlej solankę, sok z cytryny, olej i wymieszaj.

Przenieś marchewki do przygotowanego naczynia, przykryj płaskim talerzem i umieść ładunek. Po 2-3 dniach marchewki będą gotowe.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy