To nie tylko smaczna, ale także zdrowa przekąska. Nie jest przygotowywany tak szybko, jak jesteśmy przyzwyczajeni, ale smak okazuje się zupełnie inny. Ponieważ marchewki są trudne do fermentacji, pamiętaj o dodaniu solanki z kiszonych ogórków lub kapusty.
Składniki
- marchew - 1 kg
- czosnek - 6 ząbki
- Olej roślinny - 50 ml
- sok z cytryny - 4 art.
- Curry - 0,5 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - 0,5 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - 0,5
- sól Adyghe - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.
Dodaj sól, curry, zmielony czarny i czerwony pieprz, dobrze rozgnieć rękami.
Wlej solankę, sok z cytryny, olej i wymieszaj.
Przenieś marchewki do przygotowanego naczynia, przykryj płaskim talerzem i umieść ładunek. Po 2-3 dniach marchewki będą gotowe.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy