Taka zapiekanka jest szczególnie dobra na śniadanie. Z jednej strony jest to dar niebios dla miłośników płatków owsianych. Z drugiej strony przydatna cukinia w szczycie sezonu jest tutaj. I wreszcie nie ma cukru, mleka, mąki i innych kontrowersyjnych produktów.
Składniki
- cukinia - 2 kawałki
- płatki owsiane - 4 art.
- oliwa z oliwek - 2 łyżeczka
- pestki dyni - 2 łyżeczka
- Mozzarella - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj cukinię i wyciśnij. Wymieszaj z płatkami owsianymi.
Dodaj jajka, olej i przyprawy. Ponownie wymieszaj i włóż do kokilek.
Posyp wszystko pestkami dyni i wyślij zapiekankę do piekarnika na 30-35 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy