dania główne 28.01.2022

kotlety z indyka z boczkiem, cebulą i serem w piekarniku

50 min
4 porcje
Kotlety z indyka z boczkiem, cebulą i serem w piekarniku
macho13, stock.adobe.com
0

Planujesz dziś gotować kotlety? Wypróbuj ten przepis! Jest prosty, ale bardzo smaczny. Radzę kupić boczek pokrojony w cienkie paski. To łatwiejsze i szybsze. Nie można go ciąć mniej, ale natychmiast położyć na kotletach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz indyka, osusz i pokrój w grube talerze.

Dobrze pokonaj każdy kawałek po obu stronach.

Posyp solą, papryką, mielonym pieprzem i odłóż na bok na 30 minut.

Zetrzyj ser, drobno posiekaj boczek.

Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia, ułożyć kotlety i posmarować majonezem.

Grubo posyp serem, przykryj podwójną warstwą folii i piecz przez 25 minut w piekarniku w temperaturze 190 stopni.

Zdejmij folię, posyp boczkiem i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5-7 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy