Planujesz dziś gotować kotlety? Wypróbuj ten przepis! Jest prosty, ale bardzo smaczny. Radzę kupić boczek pokrojony w cienkie paski. To łatwiejsze i szybsze. Nie można go ciąć mniej, ale natychmiast położyć na kotletach.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz indyka, osusz i pokrój w grube talerze.
Dobrze pokonaj każdy kawałek po obu stronach.
Posyp solą, papryką, mielonym pieprzem i odłóż na bok na 30 minut.
Zetrzyj ser, drobno posiekaj boczek.
Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia, ułożyć kotlety i posmarować majonezem.
Grubo posyp serem, przykryj podwójną warstwą folii i piecz przez 25 minut w piekarniku w temperaturze 190 stopni.
Zdejmij folię, posyp boczkiem i kontynuuj gotowanie przez kolejne 5-7 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy