Popularność tego dania wynika z pysznego smaku,prostoty i oczywiście dostępności produktów. Wykwalifikowani kucharze wymyślili wiele ciekawych przepisów na ten temat. Zwracam uwagę na jedną z najprostszych opcji.
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 600 g
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz skrzydełka kurczaka, osusz i pokrój na stawy.
Wymieszaj skrzydełka z mielonym pieprzem, solą i oliwą z oliwek.
Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, wymieszaj i pozostaw na 40 minut pod folią spożywczą.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, ułóż skrzydełka i piecz przez 20 minut w piekarniku w temperaturze 190 stopni.
Ostrożnie odwróć skrzydełka na drugą stronę i gotuj przez kolejne 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy