Do tej zapiekanki radziłbym wziąć młode ziemniaki. Lub przynajmniej tylko mały, aby wyglądał pięknie i równomiernie upiekł. Ponadto będziesz potrzebować kapusty i mięsa mielonego. Bardzo obfite danie główne!
Składniki
- ziemniaki - 600 g
- mięso mielone - 450 g
- cebula - 1 rzecz
- kapusta - 400 g
- Pasta pomidorowa - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ser - 80 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj kapustę i lekko podsmaż. Dodaj pomidora, przyprawy i trochę wody i gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut.
Podsmaż mięso mielone z cebulą do połowy ugotowane i dopraw.
Pokrój ziemniaki na cienkie plasterki i zetrzyj ser.
Włóż mięso mielone, kapustę i ziemniaki do formy i posyp serem. Wlej kilka łyżek wody lub bulionu.
Gotuj zapiekankę w piekarniku przez 45 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy