dania główne 26.01.2022

okoń z cytryną w piekarniku

30 min
4 porcje
Okoń z cytryną w piekarniku
Vladimir, stock.adobe.com
0

Okoń morski jest pieczony na tej samej zasadzie, co każda inna ryba. Najlepsze przyprawy dla niego to cytryna, sól i pieprz, a jeśli chcesz, jeszcze kilka gałązek pachnących ziół. Ale jeśli masz wątpliwości i martwisz się, co zrobić, aby wszystko było równomiernie upieczone i nie wyschło, w dalszej części przepisu opowiem szczegółowo i etapami o każdym kroku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wypatrosz i opłucz rybę, natrzyj ją olejem, solą i pieprzem. Wykonaj nacięcia po bokach.

Pokrój cytrynę w cienkie plasterki i włóż je do nacięć i brzucha.

Dodaj gałązkę rozmarynu i piecz rybę w piekarniku przez 25-30 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy