Na szczycie najpopularniejszych nadzień do rolad wieprzowych na pewno będą grzyby i orzechy. Tym razem proponuję dodać oba te składniki jednocześnie. Co więcej, harmonijnie się ze sobą łączą!
Składniki
- wieprzowina - 1 kg
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- Grzyby - 400 g
- orzechy włoskie - 80 g
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- rozmaryn - 1 gałązka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj grzyby i smaż, aż wilgoć wyparuje. Dodaj do nich mielony czosnek, chili i orzechy.
Rozłóż wieprzowinę, ułóż nadzienie i zwiń ciasną bułkę. Pociągnij go sznurkiem do gotowania.
Posyp bułkę przyprawami, połóż gałązkę rozmarynu na wierzchu i piecz w piekarniku przez około 2.5 godziny w 160 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy