dania główne 02.02.2022

Rolada wieprzowa z grzybami i orzechami

3 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada wieprzowa z grzybami i orzechami
nastyakamysheva, stock.adobe.com
0

Na szczycie najpopularniejszych nadzień do rolad wieprzowych na pewno będą grzyby i orzechy. Tym razem proponuję dodać oba te składniki jednocześnie. Co więcej, harmonijnie się ze sobą łączą!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj grzyby i smaż, aż wilgoć wyparuje. Dodaj do nich mielony czosnek, chili i orzechy.

Rozłóż wieprzowinę, ułóż nadzienie i zwiń ciasną bułkę. Pociągnij go sznurkiem do gotowania.

Posyp bułkę przyprawami, połóż gałązkę rozmarynu na wierzchu i piecz w piekarniku przez około 2.5 godziny w 160 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy