W przypadku tego przepisu radzę wziąć małe młode ziemniaki, które można ugotować w całości bezpośrednio ze skórką. Doskonale komponuje się z grzybami oraz ze świeżymi pachnącymi ziołami i ziołami. Co zrobić z tankowaniem, powiem ci również dalej.
Składniki
- młode ziemniaki - 400 g
- Grzyby - 300 g
- Mieszanka sałatek - 150 g
- Zieleń - 1 pęczek
- tymianek - 2 gałązki
- sól - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- mielony czarny pieprz - 0.5 CZ. l.
- jogurt - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj młode ziemniaki do miękkości i pozostaw w całości lub grubo posiekaj.
Opłucz grzyby i smaż przez około 15 minut na średnim ogniu.
Dodaj mieszankę sałatkową, posiekane warzywa i liście tymianku.
Połącz jogurt, sól, pieprz i zmiażdżony czosnek i dopraw sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy