Ta sałatka jest prosta! Wszystkie składniki w nim harmonijnie łączą się, nie przerywając, ale tylko delikatnie uzupełniając swój smak. Aby danie było piękne, dokładnie oczyść owoce morza z ciemnego filmu.
Składniki
- kalmary - 2 tusze
- Ośmiornica - 200 g
- papryka - 1 rzecz
- oliwki (bez pestek) – garść
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zanurz kalmary we wrzącej wodzie, gotuj przez 2 minuty i ostudź.
Gotuj ośmiornicę w osolonej wodzie przez 8 minut i włóż do ostygnięcia na talerzu.
Pokrój ośmiornicę, kalmary i obraną paprykę.
Wszystko wymieszaj, dodaj oliwki, sól, sok z cytryny i olej.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy