Często takie sałatki są przygotowywane z czosnkiem. Oczywiście nadaje potrawie apetyczny smak, ale nie zawsze jest odpowiedni. Oferuję własną wersję pysznego dania. Do gotowania używaj różnych kolorów papryki.
Składniki
- papryka (inny kolor) – 3 kawałki
- koreańska marchewka - 150 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Zieleń (Dowolna) – kilka gałązek
- Sezam - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 art.
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
- mielony imbir - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Paprykę obrać i pokroić w małe kostki.
Posiekaj warzywa i obraną cebulę.
Skrop cebulę sokiem z cytryny i odłóż na bok na 7-10 minut.
Połącz koreańską marchewkę, paprykę, marynowaną cebulę i zioła.
Dodaj sezam, sól, mielony imbir, olej roślinny i dobrze wymieszaj. Sałatka powinna stać w lodówce przez kilka godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy