Jestem przekonany, że po prostu nie można zepsuć pizzy grzybami. Zwłaszcza w połączeniu z kurczakiem, który jest testowany od lat. Jednocześnie proponuję dodać trochę ananasa w puszkach i warzywa do smaku.
Składniki
- woda - 100 ml
- mąka - 1-1.5 szklanki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sól - 1 szczypta
- soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
- filet z kurczaka (gotowe) – 80 g
- Grzyby - 80 g
- ananas - 80 g
- sos pomidorowy - 100 g
- ser - 100 g
- papryka - 50 G
- cebula fioletowa - 30 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz sól, sodę i mąkę. Dodaj wodę i olej, zagnieść ciasto i rozwałkować.
Posmaruj bazę sosem pomidorowym.
Drobno posiekaj kurczaka, grzyby i ananasy. Cebulę i paprykę pokroić w krążki i ułożyć nadzienie.
Posyp wszystko startym serem i piecz pizzę w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy