Do tej sałatki radzę używać dokładnie jaj przepiórczych – zarówno piękniejszych, jak i szybszych. Ponadto będziesz potrzebować szynki, oliwek i kilku innych składników, które omówię w dalszej części przepisu.
Składniki
- szynka - 200 g
- jaja przepiórcze - 4-6 sztuk
- oliwki - 2 garści
- sałata - 1 pęczek
- pomidory koktajlowe - 6 sztuk
- ser - 80 g
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka przepiórcze do miękkości i pokrój w kliny.
Cienko pokrój szynkę i grubo pomidorki koktajlowe.
Dodaj oliwki i sałatę, wymieszaj sałatę i posyp tartym serem.
Pieprz i dopraw naczynie oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy