Taka kolorowa miska z owocami morza i jajkami pobudza apetyt swoim wyglądem. Aby było jeszcze jaśniej, dodaj trochę zieleni i udekoruj wszystko plasterkami cytrusów – cytryny lub limonki, jeśli chcesz.
Składniki
- ogórki - 2 kawałki
- jaja kurze - 2 kawałki
- koreańska marchewka - 200 g
- czerwona kapusta - 180 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- krewetki - 250 g
- małże - 300 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj małże w skorupkach przez 5 minut we wrzącej wodzie, a zwykłe po prostu smaż.
Gotuj krewetki osobno, wystarczą na kilka minut.
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój na pół.
Pokrój ogórki na cienkie plasterki, posiekaj cebulę i posiekaj kapustę.
Ładnie ułóż wszystkie składniki na głębokich talerzach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy