Ciekawa sałatka z ryżem i rybami w puszkach spodoba się miłośnikom kuchni azjatyckiej. A wszystko dlatego, że ma kilka tajnych składników, które omówię w dalszej części przepisu. Jestem pewien, że przynajmniej Cię zainteresuje!
Składniki
- ryż - 130 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- konserwy rybne - 1 puszka
- Chili - 2 kawałki
- ogórki - 1 rzecz
- szczypiorek - 4 pióra
- olej sezamowy - 2 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- kurkuma - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż do miękkości, dopraw kurkumą i dopraw sokiem z cytryny z olejem sezamowym.
Ubij jajka, usmaż na patelni, mieszając i posiekaj.
Drobno posiekaj wszystkie warzywa i zetrzyj konserwy rybne.
Wymieszaj sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy