Do tego przepisu radzę używać młodych ziemniaków i świeżych warzyw, ale możesz zmieniać niuanse w zależności od pory roku. Wybierz konserwy rybne we własnym soku lub w pikantnej marynacie, aby nie zawierały nadmiaru oleju.
Składniki
- konserwy rybne - 2 banki
- młode ziemniaki - 250 g
- rukola - 2 garści
- pomidory koktajlowe - 150 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- jaja przepiórcze - 4 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- Chili - 2 kawałki
- oliwki - 2 garści
- musztarda Dijon - 2 CZ. l.
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki do miękkości i grubo posiekaj.
Jajka przepiórcze gotować 4 minuty po ugotowaniu i ostudzić.
Pokrój ogours w paski, a cebulę w pióra.
Losowo pokrój wiśnie i ułóż wszystkie składniki na talerzach.
Dopraw sałatkę oliwą z oliwek z musztardą Dijon.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy