dżem brzoskwiniowy bez sterylizacji

25 min
8 porcji
Dżem brzoskwiniowy bez sterylizacji
HandmadePictures, stock.adobe.com
0

Jeśli planujesz przechowywać dżem brzoskwiniowy w piwnicy, możesz go ugotować bez sterylizacji. Jest to bardzo wygodna i prosta opcja, z której korzysta większość doświadczonych gospodyń domowych. Dzielę się z Tobą sprawdzonym przepisem.

Składniki

  • brzoskwinie - 3 kg
  • cukier - 1,5 kg
  • kwas cytrynowy - 0,5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Brzoskwinie opłucz, obierz i pestki.

Przełóż owoce przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, wymieszaj i odstaw na 2-3 godziny.

Gotuj na małym ogniu przez 5 minut i dodaj kwas cytrynowy.

Gotuj przez kolejne 5 minut, włóż do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy