dania główne 28.01.2022

Cała sum w piekarniku

50 min
2 porcje
Cała sum w piekarniku
ivanmateev, stock.adobe.com
0

Pomimo nieco onieśmielającego wyglądu, gotowy sum jest bardzo smaczny i delikatny. Istnieje kilka jego odmian. Większe są zwykle sprzedawane w postaci steków, ale mniejsze gatunki można znaleźć w całości. Ten przepis lepiej nadaje się do całego Sum, biorąc pod uwagę jego czas gotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ziemniaki na talerze i smaż lekko, aż będą w połowie ugotowane. Włóż do formy.

Na wierzch ułóż plasterki cytryny i rozmaryn. Skrop olejem.

Przetrzyj obraną sumatkę przyprawami i ułóż również na wierzchu.

Piecz sum w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy