Makaron i szynka mogą już zrobić pełną zapiekankę. Ale nadal proponuję urozmaicić go innymi składnikami. Na przykład kukurydza i zielony groszek. I radzę podawać go ze świeżymi warzywami.
Składniki
- makaron - 350 g
- zielony groszek - 100 g
- kukurydza - 100 g
- szynka - 150 g
- ser - 100 g
- śmietana - 100 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- włoskie zioła - 1 CZ. l.
- czosnek - 3 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj makaron do miękkości, drobno posiekaj szynkę i włóż wszystko do formy z groszkiem i kukurydzą.
Wlać śmietanę, dodać zioła, przyprawy i zmiażdżony czosnek i posypać startym serem.
Gotuj zapiekankę w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy