dania główne 28.01.2022

pieczony karp z przyprawami

40 min
2 porcje
Pieczony karp z przyprawami
markovael, stock.adobe.com
0

Średniej wielkości Karpia najłatwiej jest po prostu upiec w całości z przyprawami. Ta ryba nie potrzebuje specjalnych dodatków, ponieważ ma swój dość wyrazisty i niezwykły smak. Taki karp można podawać nawet na świątecznym stole. Aby to zrobić, pięknie połóż go na desce i udekoruj plasterkami cytryny, ziołami i przyprawami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść karpia, spłucz i natrzyj olejem z przyprawami.

Wykonaj długie równoległe cięcia po bokach.

Włóż kliny cytryny i rozmaryn do brzucha.

Przenieś karpia na pergamin i piecz w piekarniku przez 30 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy