Na świątecznym stole zdecydowanie powinny być przekąski. Możesz zrobić kanapki z indykiem, sałatą i pomidorami. Każdy kucharz sobie z tym poradzi. Dostosuj rozmiary kanapek, jak chcesz, ale lepiej, aby były małe.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój gotowanego indyka na cienkie plasterki.
Opłucz sałatkę, strząśnij i pokrój na pół.
Pokrój pomidory w cienkie plasterki.
Wysusz chleb w tosterze lub na patelni. Wystarczy lekko go zrumienić.
Posmaruj kromkę chleba sosem pomidorowym, ułóż kawałek indyka.
Na wierzch dodaj pomidora, połowę liścia sałaty i kolejną kromkę chleba.
Ponownie posmaruj sosem pomidorowym, ułóż indyka, pomidora i drugą połowę liścia sałaty.
Przykryj wierzch kromką chleba posmarowaną musztardą. Przymocuj gotową kanapkę szpikulcem. Powtórz z pozostałymi składnikami.