Roladki z bakłażana są tradycyjnie nadziewane pomidorami lub orzechami, ale sugeruję wypróbowanie bardziej oryginalnej wersji. Tutaj do nadzienia trafia tuńczyk, ser topiony i kilka innych składników. Nie bój się eksperymentować!
Składniki
- bakłażany - 1 rzecz
- tuńczyk - 1 Bank
- ser topiony - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- Chili - 1 rzecz
- pietruszka - 4 gałązki
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajko do miękkości i zetrzyj na drobnej tarce z roztopionym serem.
Dodaj rozgniecionego tuńczyka, posiekane chili, czosnek i natkę pietruszki. Wymieszaj nadzienie.
Pokrój bakłażana na cienkie plasterki, smaż na złoty kolor z obu stron i zawiń nadzienie w plasterki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy