przekąski 15.04.2022

Roladki z bakłażana z tuńczykiem

25 min
4 porcje
Bułki z bakłażana z tuńczykiem
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Roladki z bakłażana są tradycyjnie nadziewane pomidorami lub orzechami, ale sugeruję wypróbowanie bardziej oryginalnej wersji. Tutaj do nadzienia trafia tuńczyk, ser topiony i kilka innych składników. Nie bój się eksperymentować!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajko do miękkości i zetrzyj na drobnej tarce z roztopionym serem.

Dodaj rozgniecionego tuńczyka, posiekane chili, czosnek i natkę pietruszki. Wymieszaj nadzienie.

Pokrój bakłażana na cienkie plasterki, smaż na złoty kolor z obu stron i zawiń nadzienie w plasterki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy