przekąski 28.06.2023

Julienne z grzybami i krewetkami

30 min
4 porcje
Julienne z grzybami i krewetkami
LALSSTOCK, stock.adobe.com
0

W różnych krajach świata istnieją własne wersje julienne. Jak każdy klasyk, od dawna jest zarośnięty dziesiątkami opcji. Jednym z moich ulubionych jest julienne z grzybami i krewetkami. A dziś opowiem wszystkim, jak prawidłowo go ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Smaż posiekane grzyby na oleju roślinnym przez 5-7 minut.

Osobno usmaż mąkę na maśle.

Ciągle mieszając, wlej śmietanę i zagotuj SOS.

Włóż grzyby do sosu, dopraw do smaku i wymieszaj.

Włóż krewetki do kokotni, polej sosem i posyp tartym serem.

Wyślij do piekarnika na 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy