Zaskakująco prosta i pyszna sałatka. Przygotuj go w pośpiechu dla nagłych gości, podawaj na świątecznym stole lub po prostu zachwyć rodzinę. To danie jest zawsze popularne i znika ze stołu jako pierwsze.
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 150 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- papryka - 1 rzecz
- sałata - pół
- Mozzarella (Perlini) – 100 g
- parmezan - 40 G
- olej kukurydziany - 30 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.
Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.
Zetrzyj parmezan na specjalnej tarce.
Pokrój pomidory i paprykę.
Połącz sałatę, ryby, pomidory, paprykę i mozzarellę.
Dodaj zmielony pieprz, sól, olej kukurydziany i wymieszaj.
Połóż sałatkę na talerzu i posyp parmezanem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy