Julienne z kurczakiem to klasyczny i zawsze popularny wybór. Ta sama klasyczna wersja z grzybami i śmietaną. Zwykle piecze się go w piekarniku, ale jeśli nie chcesz się z nim bawić, możesz sobie poradzić z patelnią. Następnie powiem Ci, jak to zrobić.
Składniki
- filet z kurczaka - 300 g
- Grzyby - 250 g
- śmietana (20%) – 200 ml
- ser - 120 g
- masło - 2 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka na kawałki i smaż na złoty kolor w łyżce masła i oleju roślinnego.
W pozostałym oleju podsmaż pokrojone grzyby.
Dodaj kurczaka do grzybów i smaż przez kolejne 5 minut.
Dopraw, wlej śmietanę i gotuj jeszcze przez 5 minut.
Posyp tartym serem i gotuj julienne pod przykryciem, aż się rozpuści.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy