Obfita przekąska jest przygotowywana zgodnie z zasadą shawarma, tylko nadzienie może być dowolne. Najczęściej używany jest kurczak lub indyk. Proponuję wypróbować moją wersję kanapki. Zjedz go na śniadanie, zabierz ze sobą do pracy lub w podróż.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka na małe kawałki.
Dodaj musztardę i odłóż na bok na 30 minut.
Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż do miękkości. Średnio zajmuje to około 15 minut.
Pokrój kapustę, ogórki i pomidory.
Wymieszaj posiekane warzywa z majonezem, solą i pieprzem.
Rozłóż chleb pita na stole, połóż smażony filet i półfabrykat z warzywami.
Wsuń boki do środka i zwiń rolkę.
Gotową bułkę kanapkową grilluj na złoty kolor po obu stronach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy