przekąski 22.01.2022

Rolada pita z tuńczykiem i jajkami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Bułka pita z tuńczykiem i jajkami
Volha, stock.adobe.com
0

Tuńczyk jest jednym z najlepszych składników do nadziewania bułek pita. Nie trzeba go gotować, świetnie komponuje się z innymi potrawami, a także jest lekki i niskokaloryczny. Tym razem proponuję dodać do niego oprócz zieleni również jajka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajka na twardo i zetrzyj na grubej tarce.

Posiekaj warzywa, rozgnieć tuńczyka widelcem i wymieszaj wszystkie składniki nadzienia.

Połóż nadzienie na chlebie pita, zwiń ciasną rolkę i zawiń w folię.

Pozostaw do namoczenia w lodówce na 40 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy