To klasyczne francuskie danie podbiło serca smakoszy na całym świecie i nadal zachwyca nas swoim niepowtarzalnym smakiem i urokiem. Co więcej, teraz jest o wiele więcej odmian klasycznego Juliena niż wcześniej. Co powiesz na taki przepis z czerwoną rybą?
Składniki
- tartaletki - 1 opakowanie
- czerwona ryba - 300 g
- cebula - 1 rzecz
- mąka - 1 art.
- śmietana (15-20%) – 150 ml
- Zieleń - 2 gałązki
- ser - 120 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i smaż do miękkości.
Dodaj pokrojoną w kostkę czerwoną rybę i smaż przez kolejne 1-2 minuty.
Dodaj mąkę i przyprawy, wymieszaj i wlej śmietanę.
Dusić, aż będzie gęsty.
Włóż julienne do tartaletek lub kokilek i posyp tartym serem i posiekanymi ziołami.
Wyślij go do piekarnika na 7-10 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy