przekąski 28.06.2023

Julienne z czerwonej ryby

45 min
4 porcje
Julienne z czerwonej ryby
Africa Studio, stock.adobe.com
0

To klasyczne francuskie danie podbiło serca smakoszy na całym świecie i nadal zachwyca nas swoim niepowtarzalnym smakiem i urokiem. Co więcej, teraz jest o wiele więcej odmian klasycznego Juliena niż wcześniej. Co powiesz na taki przepis z czerwoną rybą?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i smaż do miękkości.

Dodaj pokrojoną w kostkę czerwoną rybę i smaż przez kolejne 1-2 minuty.

Dodaj mąkę i przyprawy, wymieszaj i wlej śmietanę.

Dusić, aż będzie gęsty.

Włóż julienne do tartaletek lub kokilek i posyp tartym serem i posiekanymi ziołami.

Wyślij go do piekarnika na 7-10 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy