Forshmak to samo w sobie bardzo samowystarczalne danie. Ale można go również urozmaicić niezwykłymi dodatkami i przyprawami. Z nieklasycznych, ale prostych rozwiązań naprawdę lubię dodawać trochę ziarnistej musztardy.
Składniki
- śledź (filet) – 3 kawałki
- ziarnista musztarda - 2 art.
- czosnek - 3 ząbki
- jaja kurze - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- biały chleb - 2 plasterek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij biały chleb wodą i namocz.
Ugotuj jajka na twardo, grubo posiekaj śledzie i cebulę.
Zmiel wszystko blenderem. Dodaj zmiażdżony czosnek, przyprawy i ziarnistą musztardę.
Wymieszaj forshmak i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy